|
2021-05-23 18:39:48, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Írta: Palkovits József 2017-02-12 18:06:01
Nehézség: Nehéz
Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
1-tojás
Hozzávalók a krémhez
25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
Elkészítés:
A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.
A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.
Magyarica (Mađarica)
Tésztához:
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
2 dl tejföl (20%)
Krémhez:
1 l tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 szelet csokoládé(10 dkg tejcsokoládéból letörünk két szeletet)
20 dkg cukor
8-10 ek finomliszt
25 dkg margarin
Tetejére:
20 dkg tortabevonó
4 ek étolaj
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 vagy 6 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.
Krém:
A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 4-5 percig főzzük .A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük a margarint.
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A kihűlt sütemény tetejét csokimázzal bevonjuk, amelyhez a csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk.
Vajdasági recept. Olcsó, praktikus, nagyon finom. A krémtől a lapok elég gyorsan megpuhulnak, és egyáltalán nem lesz száraz. Finom, puha. A recept címe forditásban azt jelenti, hogy magyar asszony.
|
|
|
0 komment
, kategória: Dinus és Regi |
|
Címkék: tejcsokoládéból, karamellizáljuk, összemorzsoljuk, legvékonyabbra, megszurkáljuk, hozzákeverjük, felhasználjuk, felolvasztjuk, lenyomkodjuk, felforraljuk, legkelendőbb, kiválasztjuk, összegyúrjuk, sütőpapírral, megpuhulnak, forditásban, szalalkálit, beletesszük, csokimázzal, hozzávalóit, robotgéppel, tortabevonó, cukrozatlan, finomliszt, csokoládét, elkeverjük, legszebbet, karamellás, egyáltalán, törékenyek, kevergetés, kinyújtjuk, elkészítés, megtöltjük, hozzávalót, szalalkáli, szalalkálit elkeverjük, zsírral összemorzsoljuk, tejjel rugalmas, lehető legvékonyabbra, cukrot lábasban, felforrt karamellás, kész lapok, legszebbet –, forró krémmel, teljes méretet, később levágott, család körében, egymásra helyezett, tészta hozzávalóit, lisztet kevés, többi tejet, Palkovits József,
|
|
|
|
Png csokor Facebookon kaptam Kerüld el az evangélium örömén... Akarat Szívem tiéd Leonardo da Vinci gondolata A nemzeti hovatartozás kulturá... Png nő A sors Osváth Erzsébet - Gólya a réte... Még csak most kezdődik a nap Albert Einstein gondolata Tóth Ágnes - Szervusz pad Facebookon kaptam Tanuld meg ezt a versemet Mindig jusson idő nevetni Aki nem dolgozik, ne is egyék Gyerekként sokat küzdöttünk az... Akarat A másik dolog, A tömeg, a Mester, a módszer, ... Nagyi telefonál Szabolcska Mihály – Ákác... Kaffka_Margit Facebookon kaptam A boldog családok mind hasonló... Ágai Ágnes – Csendélet Facebookon kaptam Zsolnay Vilmos világhírű kera... Hogyan éljünk boldogan, amíg m... Őrizkednünk kell... Png virág Radikális szeretet A Megváltó szolgálatában Akarat Kaffka_Margit Facebookon kaptam Alvó cicák Szép napot kívánok Png nő Popper Péter szavai Facebookon kaptam Facebookon kaptam Varga János Veniam - Fontos sz... Alázat Facebookon kaptam Mírjam barát... Szép estét kedves látogatóimna... Őrizkednünk kell... Hiányzik Próbálj meg ... Facebookon kaptam Szép estét Facebookon kaptam Éretlen vers Akarat Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam George Byron - Ahogy itt jár -... Png cica Alázat Erdőn Nem méltó hozzád Facebookon kaptam A nemzeti hovatartozás kulturá... Nem számIt Paul David Tripp Április 19 Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Hazára minden embernek szükség... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Albert Einstein gondolata Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Facebookon kaptam Fehér virág Facebookon kaptam Facebookon kaptam Őrizkednünk kell... Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Egy bizonyos határt A televizió nem a kultúrát kép... A tömeg, a Mester, a módszer, ... Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Facebookon kaptam s immár én is felragyogva, ért... Lóhere Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Lóhere A nemzeti hovatartozás kulturá... Paul David Tripp Április 19 Png rózsa csokor Png lepke Facebookon kaptam Tavaszi kép Facebookon kaptam Gyökössy Endre - Virágok virág...
|
|
|
|
szalalkálit elkeverjük, zsírral összemorzsoljuk, tejjel rugalmas, lehető legvékonyabbra, cukrot lábasban, felforrt karamellás, kész lapok, legszebbet –, forró krémmel, teljes méretet, később levágott, család körében, egymásra helyezett, tészta hozzávalóit, lisztet kevés, többi tejet, többi hozzávalót, tűzről levéve, krém hamar, kemény lapok, forró krémtől, kihűlt sütemény, olajjal együtt, tészta tetejére, lapok elég, recept címe, tejcsokoládéból, karamellizáljuk, összemorzsoljuk, legvékonyabbra, megszurkáljuk, hozzákeverjük, felhasználjuk, felolvasztjuk, lenyomkodjuk, felforraljuk, legkelendőbb, kiválasztjuk, összegyúrjuk, sütőpapírral, megpuhulnak, forditásban, szalalkálit, beletesszük, csokimázzal, hozzávalóit, robotgéppel, tortabevonó, cukrozatlan, finomliszt, csokoládét, elkeverjük, legszebbet, karamellás, egyáltalán, törékenyek, kevergetés, kinyújtjuk, elkészítés, megtöltjük, hozzávalót, szalalkáli, hozzávalók, hátuljára, világosra, megkenjük, egyesével, mérsékelt, margarint, számított, praktikus, vajdasági, felöntjük, csokoládé, forrástól, fektetjük, tésztához, magyarica, készítünk, helyezett, palkovits, egymásra, megégnie, levágott, simítjuk, másnapra, rugalmas, lisztben, forrásig, keverjük, felforrt, tetejére, margarin, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1152
- e Hét: 9797
- e Hónap: 16169
- e Év: 66960
|
|
|